Редактор: e-mail: кадър bTVПо време на сън човешкият мозък прехвърля това, което

...
Редактор: e-mail: кадър bTVПо време на сън човешкият мозък прехвърля това, което
Коментари Харесай

Българка с награда за невронауки: По време на съня мозъкът ни решава какво да запомни

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

По време на сън човешкият мозък трансферира това, което ни се е случило денем от една част, в която те се съхраняват краткотрайно, в друга и по този начин те се трансформират в мемоари. Това изясни в студиото на bTV Ралица Тодорова, български академик, която е получила премия за проучванията на съня.

Специалистът по биология и невронауки описа, че проучванията, върху които тя работи са с мишки. Човешкият мозък обаче реагира по подобен метод. Експериментите в тази област непрекъснато потвърждават нови открития за това по какъв начин той работи. Тодорова разкри, неотдавна се знае, че човек сънува от самото начало, освен в избрани етапи на съня. Тя добави също, че по време на съня се вижда, че в активността на невроните има паузи, които приказват за пренареждането на спомените. Дори и при тях обаче 2% от невроните не престават да работят.

Ралица Тодорова, която от 11 години учи и работи в чужбина сподели също, че в света има доста малко лаборатории, които изследват съня, а тя е отдадена доста на работата си и би трябвало да е в една от тях, с цел да я продължи. Това е главната причина да не се върне да работи в България. Тя обаче добави, че се връща у нас, тъй като тук е фамилията ѝ.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР